Legjobb tanár idézetek

legjobb tanár idézetek

Milyen a jó tanár, és kiből lehet a legjobb tanár? Talán segítenek megválaszolni ezt a kérdést a jó tanárokról, legjobb tanárokról szóló idézetek magyar és külföldi ismert emberektől, íróktól, költőktől.

Legjobb tanár idézetek

 

A legjobb tanítók azok, akik azt mutatják meg, hogy merre nézz, és nem azt, hogy mit láss…

 

Egy jó tanár fogja a kezed, nyitja az elméd és megérinti a szívedet.

legjobb tanárnak ajándékcsomag

A jó tanító egy kertész, aki gondozza és ápolja a gyerekeket.

 

A legjobb tanár éppen az, ki lassanként feleslegessé teszi magát.

George Orwell

pedagógusnapi idézet, legjobb tanár

 

A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál.

William Arthur Ward

 

A jó tanár alkimista, aki az alapvetően moduláris emberi agyból egy látszólag interaktív hálózatot farag.

Stanislas Dehaene

 

Az okos tanár (…) sohasem követ szolgaian egy tankönyvet. Még a sajátjait sem!

Vermes Miklós

 

A legjobb tanár az, aki utat mutat.

Anna c. film

 

Az iskolában sem az a jó tanár, aki szimplán csak oktatja a növendékeit, hanem az, amelyik képes lenyűgözően mesélni, információkat ad át és mindeközben nevel.

Agárdy Gábor

 

Csak a jó minőségű tanár lehet mesterré, csak az a tanár, aki maga is élvezi, amit csinál, akinek a számára a tanítás, az együttlét a gyerekekkel, a világra való rácsodálkozás élmény és öröm. Aki nem a biztos, egyetlen válaszokat tudja, hanem akit a bizonytalan sokféleség csábít állandó továbbkutatásra.

Vekerdy Tamás

 

Ha nincs tehetséges diák, akkor bármilyen tehetséges tanár is próbálkozik, nem lesz belőle OKTV döntős, vagy olimpikon. De egy tehetséges tanár el tud juttatni egy átlagos, közepes képességű diákot is elég jó színvonalra.

Villányi Attila

 

Hiába jeles matematikus valaki, ha nincs türelme a gyerekekhez, nem biztos, hogy jobb tanár lesz, mint az, aki közepesen végzett, de a középiskolai anyagot jól tudja s van érzéke ahhoz, hogyan kell bánni a gyerekekkel.

Pálmay Lóránt

legjobb tanárnak ajándékcsomag

 

A nagy tanár olyan általános élet- és munkaszemléletet ad a diákjainak, amivel képesek egészen különböző területeken is megállni a helyüket, olyanokon is, amikről konkrétan semmit sem tanultak az iskolában.

Mérő László

 

A jó tanár szerintem örül annak, ha tanítványai sikeresek, annak is, ha felülmúlják őt. Nem beszélve arról, ami sokkal nehezebb: őszintén örülni a tanártársak, például a fiatal kollégák tehetségének, sikerének.

Pethőné Nagy Csilla

 

Ha egyszer a pedagógus szereti a munkáját, akkor jó pedagógus lesz. Ha szereti tanulóit úgy, mint apja és anyja, akkor jobb pedagógus lesz annál, aki minden könyvet elolvasott, de nem szereti sem a munkáját, sem a tanítványait. Ha pedig egyesíti önmagában munkájának s tanítványainak szeretetét, akkor tökéletes pedagógus.

Lev Tolsztoj

 

Egy jó tanár arra tereli a fiait, amerre menniük kell. Pláne, ha látja, hogy van ösvény. Nem szabad hozzányúlni, pláne nem megfogni, vagy kényszeríteni, csak terelni. Ez a legszebb fajta tanítás.

Koltai Lajos

 

Az igazi tanár nemcsak hivatalnok, aki hivatalos teendőit elvégzi, hanem lelkipásztor is, akitől mindenki elvárja, hogy a reábízott lelkekkel törődjék, a kultúra harcosa is, akitől mindenki elvárja, hogy a kulturális haladás érdekében önként és ingyen dolgozzék és végül művész is, aki örökösen gondolatokkal foglalkozik.

Mikola Sándor

 

A jó tanár sem csak a teljesítményt, hanem sokszor a szándékot és apró lépéseket is megfelelően értékeli.

Csernus Imre

Melyik „legjobb tanár idézet” a kedvenced?

Nézd meg ezeket is: