Érettségi idézetek

érettségi idézetek

Érettségi idézetek gyűjteménye magyar és külföldi híres emberektől, íróktól, költőkből. Érettségi bíztató idézetek vizsga előtt, vicces érettségi idézetek.

 

Érettségi bíztató idézetek vizsga előtt

 

Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted!

Roosevelt

 

Az, hogy senki sem számít rá, hogy megteszed, még nem jelenti azt, hogy képtelen vagy rá.

Sarah Addison Allen

 

Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!

Theodore Roosevelt

 

Nem legyőzni kell az akadályt – hanem túljutni rajta.

Müller Péter

 

Ne arra gondolj, mi lesz, arra koncentrálj, ami előtted van!

idézet a Grace Klinika c. sorozatból

 

Minél nehezebb a csata, annál édesebb a győzelem.

idézet a Revolver c. filmből

 

A tudást nem lehet ajándékba kapni.

Osvát Ernő

 

Egy jéghegy 90 százaléka víz alatt van. Ha valaki kiválóan ért valamihez, hetekig képes írni róla, azonban a vizsgán erre mindenkinek csak egyetlen óra áll a rendelkezésére. A hallgatóknak úgy kell megmutatniuk a jéghegy csúcsát, hogy a vizsgáztató ebből kikövetkeztethesse, mi maradt a víz alatt.

Richard Dawkins

 

Igazából talán egyetlen vizsgaeredményünkre sem lesz szükségünk – ha pedig mégis kellene egy olyan végzettség, amit nem szereztünk meg, utólag is bepótolhatjuk. Amiről most úgy tűnik, hogy élet-halál kérdése, néhány év múlva talán már egyáltalán nem számít majd.

Richard Templar

 

Vicces érettségi idézetek

 

Azt mondják, amikor vizsga előtti este azt érzed, semmit nem tudsz, az jó. Ez megvolt! (De ha a vizsga negyvenedik percében érzed ugyanezt, az rossz!)

Kiss Ádám

 

Azt mondom azoknak a diákoknak, akik kitűnő eredménnyel, dícsérettel érettségiztek, hogy „Szép munka volt!”. A közepes tanulóknak meg azt mondom, hogy belőletek is lehet még miniszterelnök.

Geroge W. Bush

 

Minden évben rengeteg buta ember teszi lesz érettségit. Ha ők meg tudják csinálni, te is meg tudod!

John Green

 

Amikor az érettségi után azt mondták: „Valósítsd meg az álmaidat”, említette azt is valaki, hogy előbb fel kell ébredni?

Bill Cosby

 

Amikor odaadják az érettségi bizonyítványodat, szaladj el gyorsan. Még mielőtt vissza akarnák kérni.

 

Az érettségi bizonyítvány az a dolog, ami nagy baj, ha nincs, de ha van, akkor senkit sem érdekel.

 

Mely pillanatban válunk gyermekből felnőtté? Fogalmam sincs. De azt tudom, hogy nem köthető életkorhoz, sem az érettségihez. Úgy történik meg, hogy észre sem vesszük. Kezdetben csak játszunk a barátainkkal, majd felfedezzük, hogy ők is érző emberi lények.

Idézet a Will és a haverok c. filmből

 

Érettségi idézetek

„Az érettségi vizsga nem csak az iskolai tanulmányok befejezését jelenti, hanem az élet első nagy kihívását is. Mindenki azért dolgozik, hogy át tudjon jutni rajta, és az élet újabb lehetőségeket nyújtson számára.”

 

„Az érettségi vizsga egyfajta kulcs, amely megnyithatja az ajtókat az életedben. De ne feledkezz meg arról, hogy az igazi siker a szorgalmas munka és az állandó tanulás által érhető el.”

 

„Az érettségi vizsga nem csak a tudásodról szól, hanem arról is, hogyan kezeled a stresszt és a nyomást. Az élet során ezt az értékes készséget mindig használni fogod.”

 

„Az életben minden egyes lépésnek jelentősége van, de az érettségi vizsga az egyik legfontosabb mérföldkő az életedben. Bízz magadban és küzdj azért, hogy elérhesd a céljaidat.”

 

Talán az érettséginek nem is a tökély volt a lényege, hanem az, hogy együtt lehettünk.

Kínos c. film

 

A digitális fotó ugyan nem sárgul el, de a régi barátságok igen. Vajon mindenkivel így történik majd? Szétszéledünk érettségi után, és egyszer csak elfelejtjük egymást? Vajon elmúlik minden, ha végzünk? Vagy erősebb a barátságunk, mint az épület, ami összezár minket?

Leiner Laura

 

A tapasztalat útján történő tanulással az a baj, hogy soha nem jutsz el az érettségiig.

Doug Larso

 

Nem szűnik meg a tanulás az érettségivel, a diplomával, az életben a legtöbb dologról nem lesz papírod.

Farkas Lívia

 

Az érettségi tabló a ballagó dicsérete, hiszen az már önmagában is szép teljesítmény, ha úgy sikerül magunk mögött hagynunk egy intézmény falait, hogy az embert közben mindössze a falra akasztották fel a társaival együtt, ráadásul csak kép formájában.

Nagy-Laczkó Balázs

 

Nincs szükség arra, hogy az ember egy személyben tudjon mindent, de ismernie kell, hol és hogyan tudja bármilyen kérdésre megtalálni a választ.

Adam J. Jackson

 

Akadnak a vizsgáknál nagyobb dolgok is az életben.

Virginia Macgregor

 

Valójában az a tanulás számít, ami az iskolai évek után következik. Ha nem így lenne, legfeljebb annyit tudnánk, mint bármelyik embertársunk.

Henry Latham Doherty

Nézd meg ezeket is:

.