Ballagási ajándék ötletek, ballagó diákoknak

ajándék ballagásra

A ballagás az élet egyik legfontosabb mérföldköve, amikor a fiatalok befejezik az életük egy nagy fejezetét és egy új, még izgalmasabb kaland felé veszik az útjukat.

A ballagási ajándékokkal leggyakrabban ezt a mérföldkövet szoktuk jelképezni. Valami véget ér és valami új elkezdődik.

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány ajándékötletet:

Egyedi ballagós bögre

Ugyan a legtöbb ballagó pénzt szokott kérni ballagására, de egy apró emléktárgyat mindenképp érdemes mellé adni. A ballagási bögre pont ilyen, hiszen el tudja tenni emlékbe, vagy akár használhatja is a hétköznapok során. Ráadásul ez az ajándék bögre mosogatóban is mosható és így sem kopik le róla a felirat.

ballagós bögre

Inspiráló könyv

Egy jó könyv minden diáknak segíthet megtalálni a helyét a világban. Akár adhatsz olyat is, ami Neked volt nagy kedvenc és úgy érzed nagy hatással volt rád, vagy olyat is, ami kifejezetten pályakezdőknek szól. Javaslom például Bob “Proctor: Az élet művészete” vagy “Micski Marianna: Iskola után – Siker előtt” című könyvét.

Notebook

A laptopok gyakori ajándéknak számítanak ballagásra, hiszen ezt a jövőbeni tanulmányaihoz és akár munkájához is tudja hasznosítani, ráadásul még szórakozásra is alkalmas, így 3 témát is lefed egyetlen ajándék formájában. Hátránya, hogy egy jó notebook manapság sok pénzbe kerül illetve, hogy biztos ne lőjünk mellé a választott típussal ismernünk kell a ballagó diák igényeit is.

Élményajándék

Ha valami különlegeset szeretnél adni, akkor élményajándékot is választhatsz. Ez esetben nem a tárgyat tudja elrakni emlékbe az ajándékozott, hanem az élményt, amit kapott tőlünk.
Gondolhatunk olyan élményekre, mint egy sétarepülés a város felett, vagy egy pár napos külföldi út, ahol a nyelvtudását is gyakorolhatja. Esetleg egy paintballozás a ballagás után a volt osztálytársakkal, ahol együtt búcsúztatják a közös eltöltött éveket.

Motiváló kulcstartó

A kulcstartó az a tárgy, amit mindig magunkkal hordunk. Ebből adódóan ideális ajándék ha egy motiváló üzenetet szánunk a ballagó diáknak. Hisz mindig vele lesz és elég csak ránéznie, hogy eszébe jusson a motiváló gondolat, amivel biztatni és támogatni szeretnénk élete során.

motíváló kulcstartó ballagásra

Fotókönyv

Egy fotókönyv remek módja annak, hogy az eddig elért eredményekről, megszerzett barátokról és az elmúlt évek élményeiről összegyűjtsd számára a legkedvesebb emlékeket. Ezt örökre el tudja tenni, megmutathatja a barátainak, de majd egyszer a leendő gyermekeinek is.

Ahogy látod rengeteg lehetőség van arra, hogy milyen ajándékkal készüljünk a ballagó diáknak ha nem csak pénzt szeretnénk adni. Azonban, ne feledd, az igazán fontos nem az, hogy milyen drága ajándékot adunk, hanem hogy az ajándékozott érezze a támogatásunkat és tudja, hogy bármilyen szakmát, egyetemet vagy munkát választ, mi végig mellette leszünk és számíthat ránk az útja során.